Sfat pentru Mutu: divort la mediator din Romania!

Adrian Mutu si Consuela
Consuela si Adrian Mutu

 Dacă ar fi să ne luăm după un tabloid românesc, și nu numai unul ci vreo câteva fițuici de acest gen, Mutu este pe cale de a divorța din nou. Nimic senzațional până acum, dacă ținem cont de personaj și de caracterul de bârfă al acestei specii de publicație, interesant este însă că respectiva gazetuță descrie o procedură de divorț la mediator. Astfel, aflăm că pentru a divorța, în Republica Dominicană este nevoie de o înțelegere a părților cu privire la bunuri și custodia copiiilor, de fapt ni se descrie un acord de mediere.

Acest „acord de mediere” se depune la instanță și este suficientă prezența unuia dintre soți iar celălalt poate fi reprezentat printr-un avocat, ni se spune în articolul tabloidisiac. O fi, nu cunosc codul civil din Republica Dominicană și nu am de gând să-l aprofundez, așa că voi lua de bună ce scrie acolo deși, repet, totul seamănă cu un divorț la mediator. În fine, chestia asta, adică declararea divorțului, despre care ni se spune pompos că nu durează decât o zi, se publică într-un fel de registru civil, apoi într-un ziar de circulație, dar mai este nevoie și de 60 de zile de stăruință în divorț a lui Mutu și a Consulelei. Adică să nu se răzgândească! Abia după aceea divorțul devine valabil.

Păi, dați-mi voie să spun că Mutu ar face o mare greșeală să divorțeze la un mediator din Republica Dominicană, dar chiar nu știu dacă acolo este recunoscută cu adevărat această instituție sau e doar o chestiune avocățească. Un mediator din România, un mediator de divorț autohton adică, i-ar trage o despărțenie în doar 30 de zile, maxim-maximorum!

După cum v-am zis mai sus, acolo, la Consuela acasă, divorțul lui nu e într-o zi, cum încearcă să convingă gazeta de doi bani, ci în vreo șaptezeci de zile!

Apoi, taxele de timbru aici sunt cu 50 la sută mai mici dacă la partaj treci un imobil dintr-o mână în alta, adică atunci când se face un transfer de drept de proprietate, dar asta numai dacă aranjamentul se face printr-un mediator, căci dacă partajul se face judiciar, adică de către judecător, atunci ciuciu reduceri de taxe de timbru! Totuși, eu chiar mă cam îndoiesc că Mutu va primi ceva de la „marea lui iubire”, dar să zicem!

Una peste alta, un mediator de divorț din Dominicană îl va costa pe Mutu tare scump! Mai bine în România, adică mai ieftin și mai repede…