Cum era sa iau teapa de la o parte reclamanta…

juvete de pică...
aceasta este partea reclamanta…

 După o noapte de poker în care-mi intraseră numai juveți și nouari, dar alăturați cu toate prostiile așa încât nu puteam să fac nimic și așadar jucam numai la cacealma, mă sună o damă că mă vrea mediator. Adicătelea vrea să facem o mediere că a dat tat-su niște bani cu împrumut și că nu-i mai poate scoate nicicum, și barbă, și barbă, și e musai să vină la biroul meu de mediator.

Mă frecam eu la ochi și încercam să-i înțeleg speța, că poate n-avea nevoie de mediere și să n-o pun pe drumuri degeaba, mai ales că urma să mai merg la noapte tot acolo unde-am fost, unde mă așteptam să mi se-ntoarcă norocul și să-mi intre și câteva dame. I-am zis: cucoană, da, pot să te rezolv, să trimitem o citație și să vină la informare, dar nu azi, că n-am timp, e altcineva la rând! (Mă gândeam desigur la damele mele, la popi și ași și ce-o mai fi să fie!) Aaaa, păi azi nici eu nu pot, spune ea, că trebuie să vorbesc mai întâi cu tata, că știi cum sunt bătrânii, habar n-are el ce-i aia mediere și ce drac face mediatorul! Mă liniștisem. O s-o chem a doua zi, după ce dorm și eu vreo trei ore, când speram să fiu și bucuros de câștigul nopții ce urma s-o pierd din nou.

Și mă mai întreabă dama cum e să fii mediator, cum e biroul, dacă „este” clienți și câte și mai câte, de ce-mi plac mie divorțurile, și medierea asta de ce naiba e obligatorie? Eu răspundeam ca mâța, că miau, că leau, la divorț iese banu și dacă vrea să știe să știe mai multe să vină la biroul meu de mediator!

Dar cum ajunge la mine, face ea curioasă? Păi, de unde naiba știi de mine, mă burzuliesc eu somnoros, căci am spus mai sus că eram nedormit? Am căutat pe net și am dat de birou de mediator! Păi și nu e acolo adresa? Ba da, zice ea mai liniștită, dar am vrut să știu mai bine. Apoi punctează: mâine vin, la ora 8.30 fix! Dar mie-mi pică așa o fisă ruginită, când aud că nu pot dormi trei ore, că sar la ea, cu gura la telefon evident, dar de unde ai auzit dumneata de mine, bine, bine, de pe net, dar de ce nu vrei un avocat? Păi, spune femeia, un avocat mi-a zis să contactez un mediator!

Soarele meu a răsărit căci am înțeles farsa. Puteam dormi liniștit, și azi și mâine și când vreau. Tipa asta nu va veni în veci, uitasem că a doua zi era 1 aprilie. Apoi, un avocat nu va recomanda în veci un mediator, n-are el asta în sânge… Deci, la noapte la dame, după aceea somn și-apoi mai vedem. Așa-i că sunt deștept?